24 October 2011

Tutorial vs Blog

Hurm, sejak aku dah reti sikit nak guna GIMP, aku akan buat macam-macam benda. TAPI dengan bantuan TUTORIAL kawan-kawan BLOGGER. Bercakap menenai TUTORIAL, saya rasa nak buat tutorial. Saya ni dah lah selalu edit blog. Kadang-kadang edit sampai macam TIKUS BAIKI LABU. So, apabila saya dah ada TUTORIAL sendiri, senang la sikit proses mengedit sebab tak perlu lagi nak search kat BLOGLIST or guna GOOGLE. TAPI bila fikir balik, follower sikit je,mungkin dengan TUTORIAL ni dapat menaikkan follower untuk sentiasa baca DIARI merepek lagi kerepek yang entah merapu apa entah. Sebelum saya buat tutorial, saya perlu mahir dalam TUTORIAL yang saya nak buat kan? Kalau macam tu, I need time for STUDY about that. So, mungkin saya akan tutorial yang simple dulu sebelum UPGRADE kepada yang susah. Sekian.

1 comment:

  1. wahhhh , nak buat tutorial pulak skrg :) woot woot !

    ReplyDelete

Sebarang pertanyaan, sila tinggalkan emel/link/fb/twitter anda.
Terima kasih sudi komen :D