03 November 2011

CANTIK tapi BUSUK!

Salam. Cantik tapi busuk. Tajuk yang pelik. Apa yang cantik tapi busuk? BUNGA TAHI AYAM??Okay tak ada kaitan dengan entri.

Hari ini rasa nak tulis something. Something yang amat membuat saya pening. Kadang-kadang kita anggap dia tu baik, tapi kita tidak sedar bila kita ditikam dari belakang. Mula-mula masih lagi terima tapi lama-lama mulalah berlemak. Di mata orang, dia mungkin baik. Tapi kalau kita rapat dengan dia, kita sendiri akan tahu.

Kepada mereka yang dianggap calon muslim dan muslimah, janganlah anda mengotori penampilan anda dengan perangai anda(fahamkan ayat yang tersirat). Kadang-kadang 'kita' (yang calon muslim dan muslimah) tak perasan, hasat dengik kita akan mengotori penampilan kita. Dalam 'kita' menasihati orang, kita terlupa untuk menasihati DIRI kita. Kita mungkin hanya nampak keBURUKan orang, tapi keBURUKan kita susah kita percaya apabila ada yang tegur.

malas nak cakap banyak. saya tak nak cakap banyak. saya tidak menyebelahi sesiapa. tapi cuma nak ingatkan sekali lagi. JANGANLAH KAMU MENGOTORI PENAMPILAN KAMU DENGAN PERANGAI ANDA!

No comments:

Post a Comment

Sebarang pertanyaan, sila tinggalkan emel/link/fb/twitter anda.
Terima kasih sudi komen :D