31 August 2012

Review Premium Rush & The Possession

Salam Merdeka!
Semalam 30 Ogos saya and kawan enjoy our movies day as celebration of MERDEKA!

Two movies : Premium Rush & The Posseion
BAYARAN --> DEBIT CARD PROMOTION (BUY 1 FREE 1 UNTIL 30 SEPT)
Memang seronoklah. Tunggu apa lagi! Cepat! Hehe

For first movie, PREMIUM RUSH!
5/5 STAR!
Cerita mengenai syarikat penghantaran yang menggunakan BASIKAL!
Wilee tetiba dapat satu arahan untuk menghantar sesuatu yang amat berharga.
Pelbagai dugaan untuk menghantar sampai dia berputus asa.
Tetapi apabila dia tahu mengenai TUJUAN SEBENAR barang itu, dia bersemangat.
Kalau korang minat pasal BASIKAL, memang patut tengok!
Ada FLASH MOB yang memang BEST 7 STYLE!

Movie kedua selepas Premium Rush (rehat sejam je hehe), THE POSSESSION.
Cerita ni memang buat aku menangis and bukan MENJERIT!
Ada babak-babak sedih yang buat aku menangis (keluar air mata).
The Possession ni menceritakan mengenai sebuah kotak berpuaka.
Kotak tu ada roh jahat yang mahukan nyawa budak kecil.
Seorang ayah sanggup merantau jauh semata-mata nak merawat anak perempuannya yang dirasuk.
Ayahnya begitu tabah mencari penawar walaupun dia dilarang untuk berjumpa anaknya.
Seorang ayah sanggup menukar tempat anaknya kerana tidak sanggup kehilangan anaknya.
Rating cerita ni 3.5/5 sebab jalan cerita lembab tapi AKSI yang MENAKUTKAN!

That's all for now. See you next time! Thanks for coming!

No comments:

Post a Comment

Sebarang pertanyaan, sila tinggalkan emel/link/fb/twitter anda.
Terima kasih sudi komen :D