06 October 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | KENAPA AKU BERBLOG ?

Annyeonghasayo!
Dah lama tak berupdate blog ni sejak WIFE masuk wad.
2 kali pulak tu. Terkezut jugak.
Jangan terkejut. WIFE saya ialah laptop.
Okay. Kita teruskan dengan segmen Kak Lyssa Faizureen.


KENAPA BERBLOG?
Nak jadikan blog sebagai diari kehidupan yang boleh tengok balik dari masa ke semasa. Sebab sebelum ni sibuk tulis diari. Jangan pelik kalau lelaki ada diari sebab saya ada. Sambil menulis entri untuk diari, dapat muhasabah diri. Kaunselor terbaik untuk kita ialah diri kita sendiri. Kan?

MACAM MANA BOLEH TERJEBAK DALAM DUNIA BLOG?
Dari cerita SUNSILK kot. Tak ingat sangat cerita apa. Yang penting dalam cerita tu, ada satu watak yang ada diari online. So, dari situ nak buat blog. Tapi apa kaitan syampoo dengan blog?

TUJUAN UTAMA/ASAL BERBLOG?
Nak dapatkan nasihat daripada pembaca yang membaca entri diari kehidupan saya. Kadang-kadang kita perlu juga terima nasihat orang sebab kita suka ikut kepala kita je. kan?

APA YANG MENARIK PASAL BLOG SENDIRI?
Blog saya banyak saya merepekkan pasal kehidupan saya sampai orang bosan. Dekat sini ada saya kongsikan bersama pengalaman menarik saya di sekolah, kolej dan tempat-tempat menarik yang sememangnya orang dah pergi kecuali saya. Saya juga ada buat review movie kalau saya berduit untuk pergi wayang. Saya juga ada kongsikan tips-tips merepek lagi meraban untuk semua.

SUMBER INSPIRASI?
Diri sendiri. Bajet je. Hahaha.

36 comments:

  1. SELAMAT BERSEGMEN ..

    SINGGAH DARI SEGMEN YG SAME .. WINK3 ^_^

    * NK FOLLOW TP LINE K.O LOADING XABES .. T JENGUK2 ESOK KEWH .. BRU KITE FOLLOW .. WINK3 ..

    ReplyDelete
  2. dari segmen yang sama..

    http://azwarsyuhada.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
    Salam perkenalan...follow sini..no.231..
    jemput singgah blog fendy...

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  4. Dari segmen yang sama :)

    http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  5. Salam :)
    Singgah dari segmen yang sama ;)

    http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  6. salam...dari segmen yang sama..dan follow juga..tq
    http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  7. dari segmen sama :)

    http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  8. membalas kunjungan..
    dari segmen yang sama
    http://iniblogazrapoyo.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  9. dari segmen sama.

    http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  10. Selamat Petang!!
    Miss z singgah sini :D

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  11. Hai , saya datang dari segmen kak Lyssa :)
    Hepi blogging .


    http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  12. hey dr segmen yg sama..rajin singgah2 lar..:) :)http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  13. Eyqa datang dari segmen yang sama :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    eyqa follow disini jugak :)

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  15. dari segmen same..bw ~
    http://sampaicucuratap.blogspot.com

    promosi
    t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
    http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

    ReplyDelete
  16. dari segmen yang sama done folloe

    http://sukesukicikkeyrah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_6.html

    ReplyDelete
  17. Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  18. salam perkenalan :) Dari segmen yang sama :) Adik saya kata : Your blog semartttt ! :D Nice your blog .
    Happy Blogging :)

    http://girlbloggie.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  19. Singgah dari segmen yg sama..happy blogging(^_^)v
    http://mymatatajam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    Kak M follow sini

    ReplyDelete
  20. dtg dari segmen sama ^^

    http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  21. Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

    Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  22. Tuan tanah maria dtg melawat ni..mari singgah kt blog maria sbentar..

    http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html
    Terima kasih..

    ReplyDelete
  23. Datang melawat sini :)
    http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  24. singgah sini balek dari segmen yang sama
    http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :)

    ReplyDelete
  25. hi,

    dr segmen lyssa

    http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    #248

    ReplyDelete
  26. singgah,baca entry n follow sekali..=D

    http://guliboolat.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  27. singgah dari segmen yg sma !

    salam kenal eh ~ huuuueee..^____^

    follow ur blog..winkwink

    ReplyDelete
  28. jejak post dari segmen yg sama :))

    http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  29. datang terjah dari segmen yg sama. follow sini. 254. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  30. tq for visiting my blog,,, really appreciate it,, nice blog,, happy blogging,,, may ALLAH be with us forever :D

    ReplyDelete
  31. singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

    ReplyDelete
  32. singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  33. hi singgah follow awak, dari segmen sama :)

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  34. salam hye..
    dri segmen yg sme..
    done follow u ^^
    vsit my blog key... ^^
    kalau sudi follow la skli ek hehe

    ReplyDelete
  35. Salam ziarah. Ramainya suka joint GA. Jemput semua joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

    insya Allah, berjaya dapatkan pack serbuk tu nanti.

    ReplyDelete

Sebarang pertanyaan, sila tinggalkan emel/link/fb/twitter anda.
Terima kasih sudi komen :D