25 January 2013

Demam vs Mandi



Annyeonghasayo!

Tadi ada baca entri abang Ben Ashaari. [KLIK SINI]
Kesian pulak tengok si Qhalif, moyok je dekat dalam gambar.
Dalam entri tu, abang Ben ada cakap yang doktor suruh lap badan qhalif.
Tetibe teringat beberapa pesanan daripada lecturer saya iaitu Dr Gelo.

Dr Gelo ada pesan, kalau demam, MANDI tu PENTING.
Biasanya kalau saya demam, memang malas nak mandi sebab SEJUK!
Ya. Elemen SEJUK penting untuk TURUNKAN SUHU BADAN.
Pernah praktikkan. Dan memang betul.
Hari tu ada sekali saya demam, saya mandi lama-lama.
Susah kalau demam, sebab lesu badan. Susah bagi seorang student.

Berbalik kepada gambar Kool Fever tu. Apa kaitannya?
Dr Gelo pernah cakap, dekat dahi kita ni antara tempat banyak blood vessel.
So, sebab tu kita letak Kool Fever dekat dahi.
Senang untuk TURUNKAN SUHU BADAN.
Lagipun, kalau kita demam, mesti mak kita akan check dekat dahi kita kan?

Ok. Sekian sahaja perkongsian untuk hari ini.
p/s: time nak taip 'turunkan suhu badan' mesti nak tertaip 'turunkan berat badan' =.='

3 comments:

  1. as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
    http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

    ReplyDelete

Sebarang pertanyaan, sila tinggalkan emel/link/fb/twitter anda.
Terima kasih sudi komen :D