12 February 2013

Driver vs Penumpang


Olla~
Selamat sampai di bumi Penang pukul 6.00am.
Tunggu 15 minit untuk masuk waktu Subuh.
Next, naik bas kul 6.30am-7.20am.
Lepas tu cari makanan untuk breakfast and lunch.
And selamat tiba di hostel pukul 8.15am.

Okay, saya nak cerita pasal sepanjang masa dalam bas.
Memang BIKIN PANAS! Geram!!!!
Seat saya dekat second lane, single seat. Ok, itu selesa.
Yang part tak selesa dekat driver dengan ada pasangan kawan karib ni.

Driver ni bangsa *tut* (bukan racist ok)
Dia punya berborak dengan co-driver punyalah kuat!
Lepas tu yang bagusnya buka radio kuat-kuat.
Karang tegur salah, tak tegur pun salah.
Tahulah nak hilangkan mengantuk tapi beragaklah.

Yang pasal pasangan kawan karib ni diorang lain jantina.
Entahlah nak kata couple ya, nak kata kawan pun ya.
Yang penting dia pun berborak punyalah aku boleh dengar.
Diorang couple seat lane ketiga. Jarak tu boleh kira sederhana.
Tapi aku boleh dengar apa yang diorang borak.

Memang sepanjang perjalanan tak boleh nak tidur lena.
Tertidur cuma penat melayan kerenah mereka semua.
Yang paling cuak and tak boleh tidur time co-driver yang drive.
Huh! Memang jantung berdegup kencang.
Potong-memotong tak kisah sangat .
Ni bawa laju dekat jalan yang lepas terowong dekat Perak tu.
Dekat situ kan ada banyak corner and jalan menurun. =.=

Huh! Penat! Mengantuk!
Next entri pasal KFC, tunggu!

4 comments:

  1. sabor je dek . . akk pun slalu mcm tue . . :) rse nk baling je dgn kasut akk nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa nak baling je beg yang berat. baru padan muka. hahahaha

      Delete
  2. sabar je la kalau gune transport awam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. transport awam memang selalu macam tu. sabor jelah~

      Delete

Sebarang pertanyaan, sila tinggalkan emel/link/fb/twitter anda.
Terima kasih sudi komen :D