13 February 2013

Oh Subjek Fakta


Oh tidak. Sem ni ada lagi subjek fakta.
Banyak betul definition nak kena hafal.
My brain susah nak absorb benda fakta.
Kalau bab biology, alhamdulillah ok.

Argh! Tension dengan loghat English lecturer foreigner ni.
Kali ni dapat lecturer daripada negara India.
Susah nak faham apa dia cakap.
Memang kalau first time dengar memang keje nak gelak je.
Tapi ni dah tak boleh nak gelak-gelak lagi.
Kena fokus untuk final year ni.

Tadi cuba try fokus dengar sebutan english dia.
Memang kena dengar dengan teliti.
Kalau boleh nak kena pakai earphone.
Nak kasi jelas. Banyak sangat perkataan bunyi dia lain macam.

Huh, macam manalah nak study dekat oversea macam ni.
Loghat English yang aku boleh faham setakat ni cuma beberapa je.
Philippines dengan Myanmar je.
Tapi at least dah ada pengalaman belajar dengan lecturer foreigner ni.

Tadi terlepas cakap "Chaiyok!" time lecture sebab nak bagi semangat.
Insya-Allah, lepas ni kalau dapat further study dekat India, senang lah sikit.
Semua benda bukan datang dengan senang.
Kita perlu menyenangkan apa yang susah.
Chaiyok!

10 comments:

Sebarang pertanyaan, sila tinggalkan emel/link/fb/twitter anda.
Terima kasih sudi komen :D