12 April 2013

Kempen Derma Darah Anjuran Hospital Seberang Jaya & AUCMS

Olla~
Semalam iaitu hari Khamis 11 April 2013 telah berlangsung Kempen Derma Darah Anjuran Hospital Seberang Jaya dengan kerjasama AUCMS. Kempen Derma Darah ini bertempat di Student Lounge, Kampus Waziria Medical Square. Ramai yang turut serta untuk menderma darah. Antaranya para pelajar dan beberapa orang pensyarah.

Saya? TAKUT jarum. Macam manalah nak jadi doktor? =.=' Memang niat nak derma darah tapi lepas tengok sendiri JARUM yang agak besar bagi saya untuk sedut darah. Rasa nak pitam tengok jarum besar-besar ni. Okaylah, ni entri pendek je. Maka, saya cuma nak jamukan anda dengan beberapa foto yang saya berjaya ambil. Ada beberapa orang kawan saya turut serta dan tidak lupa kepada lecturer yang pernah mengajar saya pun join sekali derma darah :)
suasana awal

lecturer from philiphine


nampak tak jarum dah ditarik keluar =.=

nurse dalam persiapan untuk mengambil darah


nurse tengah cucuk jarum besar =.=

nurse terkejut sebab darah Afiq laju je keluar

universal recipient!
p/s: darah saya B+

4 comments:

  1. Serius excited gila saya tengok! Dari dulu teringin nak derma tapi stuff dgn doctor tak bagi.. hehe..
    Darah B+? jarang orang dapat tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, tahu xpe. memang excited tapi saya ni jenis TAKUT jarum =.='

      darah saya sama dengan mak saya :)

      Delete
  2. wow! biasanya kalau darah laju tu maksudnya betul dah nurse cucuk, betul2 kena urat tuuu.... bagus2.. sis tak dpt derma darah sbb sakit.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, baru tahu pasal tu. thanx kak deno :)

      Delete

Sebarang pertanyaan, sila tinggalkan emel/link/fb/twitter anda.
Terima kasih sudi komen :D